Следучилищен клуб насърчава умението на децата да общуват и развива творческите им заложби

Учителят върви с темповете на всяко дете в подготовката на домашните.

Целодневни занимания през пролетната и лятната ваканция е новото предложение на следучилищен клуб „Като лъвовете”, чиято идея е да улесни родителите и да организира за децата приятни и полезни дейности в свободното им време. Малчуганите, избрали да посещават занималнята, ще преговарят взетия до момента учебен материал, ще усвояват нови знания, ще четат и ще посещават културни обекти и събития. Естествено, денят няма да минава без спорт и игри.

„Като Лъвовете“ е клуб, създаден за деца от 1. до 4. клас с цел следучилищно развитие и преговор. „За да са ефективни, младите хора имат нужда да се научат да общуват, да работят в екип, затова при нас не само попълваме и надграждаме знания, а се опитваме да възпитаме ценности, да развиваме потенциала на всяко дете, като открием силните му страни. Идеята е да се забавляват, докато учат, защото повечето са изключително стресирани и напрегнати в училище”, обяснява мениджърът на „Като лъвовете” Юлиана Терзиева.

Това, което отличава занималнята от другите, е забраната за ползване на технологии. Мобилният телефон остава в чантата, компютърът се ползва в извънредни ситуации, и то след задание на учителя, който работи индивидуално с всяко дете.

За наваксване на пропуските и писането на домашните отговарят двама начални учители с английски език. При нужда клубът разчита за съвет на детски психолог и логопед.

За да освободи родителя от ангажименти, занималнята поема децата от училище или пък ги води, ако са на смени. При желание детето може да получи топъл обяд в съседен ресторант на преференциална цена. Има вариант обаче да си хапне и приготвеното у дома в кухнята на занималнята. Там децата пробват и кулинарните си умения, майсторейки сандвичи и сладкиши.

В края на седмицата се предвидени посещения в планетариума, музей, боулинг, спорт в близкото игрище или разходка из Цар-Симеоновата градина.

„Като лъвовете” дава първа помощ на ученици от 5 до 8 клас, които са закъсали с преразказ, математически формули или пък по история. Те могат да дойдат за час или два, за да потърсят подкрепа от учителите в клуба.

Лятна ваканция „Като лъвовете” няма да обявява, за да не допусне децата да скучаят. Таксата на месец е 350 лева и включва, както обучението, така и храненето и посещението на обекти.

Оставете съобщение